vrijdag 22 maart 2013

DIY is goedkoper

Ken je dat? Je komt bij dat ene leuke zaakje, met die leuke kaarten en de hebberigheid komt vanzelf. Je moet en zal zo'n kaart hebben. Maar dan niet 1 maar het liefst 100.
Ik heb ook zo'n zaakje. Elke keer weer wordt ik zo hebberig!
Totdat ik als arme student aan mijn portemonnee moet gaan denken dan wil je ineens niet zo'n dure kaart van €3,50 hebben! Maar voor dat zelfde geld haal je bij de Blokker, Zeeman, plaatselijke postshop zelf kaarten en papier. En dan lekker, met een of andere serie aan, knutselen maar! En er komen hele leuke resultaten uit!
En door de ruimte eronder open te laten kun je met een mooie pen (glitter, gel, of kroontjespen) dingen schrijven als: van harte gefeliciteerd, happy birthday, maar ze zijn ook ideaal als iemand bijvoorbeeld geslaagd is! Of een huwelijk, bedenk zelf maar wat voor feestjes je ervan kunt maken.
Als iemand een speciale leeftijd berijkt dan kun je er uiteraard ook nog leuke leeftijdsstickers bij doen, of een huwelijksjubileum daar kun je van die stickers voor op de markt kopen (vooral zilver en gouden huwelijk). Je kunt het zo gek niet verzinnen.

Dat is het leuke van DIY. Je koopt 1 zo'n dure kaart (of maakt er met je telefoon een foto van, nog goedkoper) en deze dient als voorbeeld voor talloze leuke kaarten die je tot in de eindigheid maakt.
Nadeel is wel, als je ze in 1 jaar voor alle verjaardagen, trouwdagen en andere feestelijkheden gebruikt moet je voor volgend jaar weer wat anders verzinnen. ;)

1 opmerking: